Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен

facebook

Настани

Априлијада 2019

Со дефиле под маски, во костими и во знакот на празникот на Шегата, децата од Градинката и училиштата од Преспа продефилираа на плоштадот во Ресен, одбележувајќи го 1 Април.
Предводници на првоаприлската поворка беа кралот и кралицата во автомобил, водители на годинешниот настан.
 
 
 
 
 
 
 
 

„Преку збор до срцето на жената“

„ Преку збор до срцето на жената“

Под покровителство на сопругата на градоначалникот на Општина Ресен Билјанa Гошаревска, на 7 март во просториите на Домот на културата „Драги Тозија“ во Ресен, беше изведен мултимедијален проект „Преку збор до срцето на жената“.

На настанот учествуваа ученици од детската градинка 11 Септември и ученици од основните училишта во општината.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

„Вино преточено во чаша љубов“

Музичкиот перформанс "Вино, преточено во чаша љубов",  се одржа на ден 20.02.2019 (среда), со почеток во 18 часот. Локација: Изложбен салон на Сарајот

Учесници: Гоце Милошевски -пијано

Панде Сековски – гитара

Ташко Каранфиловски – солисти

Елена Сековска – солист

Хари Михајловски – презентер

Ана Рабаџиевска – презентер

До боите на виното и љубовта претставени на платно, не водеа членови од ликовното здружение „Преспа арт“
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

More Articles...

 1. Новогодишна програма 2018 година
 2. Предновогодишен концерт „Наздрави за живот, наздрави за љубов“
 3. Комедија „ЉУБОВ ИЛИ НЕШТО СЛИЧНО“
 4. Театарска претстава за деца „НОВОГОДИШНИТЕ ИГРАЧКИ НА ЕМА
 5. Промоција на книга „Ромски народни приказни од Македонија“
 6. Изложба „Економијата на Преспа низ вековите“
 7. Промоција на книга „Монодрама на лудиот“
 8. Ликовна изложба „Преспански ликовни мотиви“ - 2018
 9. 13 песни за 13 Величенствени
 10. Поп рок концерт 2018 година
 11. Промоција „Ноемвриски крстосници“
 12. Театарска претстава „Кокошка“ - Народен театар Битола
 13. Театарска претстава „Принцот Жаба“ - театар Крик
 14. Ликовна работилница „Преспански ликовни мотиви 2018“
 15. Пресек на Џез вечери 2018 година
 16. Џез вечери 2018 година
 17. Иванден 2018
 18. Ликовна изложба „PLUVIA“
 19. Сквер арт 2018 година
 20. Светски ден на книгата 2018
 21. Велигденски хепенинг 2018 година
 22. Априлијада 2018 година
 23. Музика и танц - концерт на Пламенка Трајковска
 24. 8 Март - 2018 година
 25. Предновогодишен концерт Куд „Таше Милошевски“
 26. Театарска претстава „Пијани“
 27. „Класика во филмските хитови“
 28. Концерт на трио „Интерарт“
 29. „Низ душата на македонската песна“
 30. Музички концерт на група Персиди
 31. Театарска претстава „Стјуардеси“
 32. Поп Рок Вечери 2017
 33. Ликовна изложба на Владимир Темков
 34. Музички концерт „Џорџ Гершвин како инспирација“
 35. Општински натпревар „Млади библиотекари 2017“
 36. Преспански Јаболкобер 2017
 37. 6 Ликовна работилница „Низ четката на Преспанските уметници“
 38. Ликовна работилница „Низ четката на Преспанските уметници 2017“
 39. Рок концерт 2017
 40. Џез поп рок вечери во Ресен
 41. „Иванка“ - 2017
 42. Ликовна работилница „Акварелите од чешмата Доча“
 43. Театарска претстава „Преспанска модна ревија“
 44. „Младите уметници на Преспанскиот крај“ - 2017
 45. Светски ден на книгата и авторското право 2017 година
 46. Театарска претстава „Снежана и 7 џуџиња“
 47. Велигденски хепенинг 2017
 48. Првоаприлско дефиле на маски 2017
 49. Награден литературен конкурс - 2017 година
 50. Литературна средба со читателки и одбележување на 8 Март
 51. Вечер на македонска поезија и музика
 52. Музички концерт „група Персиди со пројателите“
 53. Новогодишен хепенинг 2016 година
 54. Театарска претстава „Испревртена цивилизација“
 55. Театарска претстава „ Чест“
 56. Музички концерт трио “Интерарт’
 57. Театарска претстава „Импровокација“
 58. Републички натпревар „Млади библиотекари 2016“
 59. Аудиција за драмска секција
 60. Изложба „Art glass“
 61. Преспански јаболкобер 2016
 62. Ноќ на филмска музика
 63. Концерт на Црковно Византиско пеење
 64. Театарска претстава „Аудиција“ - Солза и смеа
 65. Откровение на бои - Изложба на икони
 66. Иванден - 2016 година
 67. Сквер арт - 2016 година
 68. Театарска претстава „Сомнително лице“
 69. Дел од „Реонска болница“
 70. Театарска претстава „Реонска болница“
 71. Велигденски хепенинг - 2016 година
 72. Самостојна ликовна изложба „The First“
 73. Светски ден на книгата и авторското право - 2016
 74. Самостојна ликовна изложба „Емоции“
 75. 8 Мартовско дружење
 76. Вредните раце на Преспанската жена - 2016
 77. Промоција на книга „Заплеткан јазол“
 78. Новогодишен хепенинг 2015 година
 79. Новогодишен пијано концерт
 80. „Новогодишна елка“
 81. Промоција на книга „Солзите на Преспана“
 82. Ликовна изложба „Низ четката на Преспанските уметници“
 83. Новогодишна програма
 84. Млади библиотекари -2015
 85. Современа македонска керамика од фондот на ресенската керамичка колонија
 86. Промоција на книга на Ристо Никовски
 87. Чалгиска вечер
 88. Џез вечер
 89. Иванден 2015 година
 90. Иванден 2015
 91. CHALK ART
 92. Средба со читатели
 93. Промоција на книгата „Вдах“
 94. Промоција на книга
 95. Школа за пијано
 96. Предновогодишна културна програма
 97. Во градската библиотека во Ресен, отворена е нова читална
 98. Младата поетеса Сара Марковска ќе ја промовира својата прва книга
 99. Извештај од одржаниот општински натпревар “Млади библиотекари”
 100. Ќе се одржи општински натпревар „Млади библиотекари“
 101. Програма за “Преспански Јаболкобер - 2014“
 102. Ликовна работилница на родокрајни уметници од Преспа
 103. Традиционални јапонски танци на ресенскиот плоштад
 104. Стенд Ап кабаре со Весна Петрушевска
 105. Таетарската претстава "Не се клади на Енглези" со Сашо Коцев
 106. По втор пат ќе се одржува “Иванден”, земете и Вие учество
 107. Одбележување на Светскиот ден на книгата и авторското право
 108. Ден на шегата - АПРИЛИЈАДА!
 109. Се одржа општинскиот натпревар „Млади библиотекари
 110. Се одржа третата Роднокрајна средба на писателите од Ресен

Следете не на Фејсбук:

© 2014 Дом на Култура "Драги Тозија" - Ресен | Сите права задржани.

© Фото: П.Н. ; Изработено од: Преспана